Colegiul Medicilor Veterinari din Romania ia o decizie noua in cazul Speed Vet

Kira

Pe vremea in care Kira purta papion

Ep. 2

In 20.04.2015, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania, autoritatea superioara Colegiului Medicilor Veterinari din Bucuresti, prin Hotararea nr. 74, confirma vinovatia celor doi medici angajati ai Speed Vet (la data decesului Kirei) dr. Suzana Niculescu si dr. Adrian Iurcenco, asa cum fusese stabilita si de catre CMV Bucuresti si inaspreste sanctiunea acordata doctorului Adrian Iurcenco, de la MUSTRARE la MUSTRARE SEVERA, considerand ca "dr. Iurcenco Adrian si dr. Niculescu Suzana de la Clinica Speed Vet au incalcat prevederile Codului de Deontologie Medicala Veterinara privind relatiile cu proprietarul animalului si responsabilitatea care le revenea in prestatia unui serviciu medical veterinar de specialitate."

Hotararea nr. 74/20.04.2015 a Colegiului Medicilor Veterinari din Romania poate fi accesata aici (pag. 1) si aici (pag. 2).

Noua decizie, ce confirma faptul ca cei doi medici sunt culpabili pentru moartea pacientului Dog German Bliss Aleya von Haus das Freude (KIRA), este insotita de o ridicare a gradului de pedeapsa a unuia dintre ei. Insa, punand in balanta uciderea din culpa cu pedeapsa de tipul mustrare sau mustrare severa, gasim nivelul punitiv ca fiind hilar.

Kira

Kira nu mai este cu noi dar, din cand in cand, ni se pare ca o vedem acolo

Prin urmare ne-am indreptat catre instanta de contencios administrativ pentru a cauta o solutie care sa aduca la un raport firesc culpa cu pedeapsa. Despre aceasta va vom tine la curent pe masura ce situatia se desfasoara.

 

Dr. Bogdan Ivanescu 

"Ne este dor de Kira in fiecare zi!"